عکاسی خیابانی

عکاسی خیابانی

3.7/5 - (3 امتیاز)

عکاسی خیابانی یکی از چالش بر انگیز ترین و در عین حال یکی از شگفت انگیز ترین ژانر های عکاسی است.  ثبت تصاویز از مردمی که در خیابان به کار های روزمره شان می پردازند اسان نیست و نیاز مند صبر و تلاش و گاها شجاعت است! بالاخره می خواهید از یک شخص غریبه عکاسی کنید. در این مقاله به صورت جامع به تعریف عکاسی خیابانی می پردازیم و نکاتی مید را عنوان می کنیم که در این کار شما را یاری کند.

شخصا عکاسی خیابانی را بسیار دوست دارم و آن را با عکاسی حیات وحش مقایسه می کنم ( این یک توهین نیست) از این خاطر که این سبک خاص به صبر بالا و سماجت و حتی شانس زیادی نیاز دارد. از طرفی هم به عکاسی ورزشی چرا که شما باید سریع واکنش نشان دهید از طرفی هم بادی بتوایند همانطور که رد سفر هایتان با یک دوربین داستان را تعریف می کنید در اینجا هم یک قصه و داستان خاص را به خوبی بیان کنید و همانطور که در عکاسی از منظره و طبیعت با خلاقیت فراوان یک ترکیب بندی حرفه ای ایجاد می کنید بینده را هم در انیجا با نواوری هایتان جذب کنید.

عکسی خیابانی چیست؟

به صورت خلاصه عکاسی خیابانی هنر عکاسی از زندگی روزمره افراد است و حتما هم به خاطر اسمش نباید در خیابان باشد شما می توانید همه جا اینکار را انجام دهید. مثلا ایستگاه های مترو موزه ها و پارک ها از محبوب ترین مکان ها برای عکاسی خیابانی هستند. اگر در یک شهر کوچک زندگی می کنید و به این سبک علاقه دارید حتما یک سفر به کلان شهر ها بزنید تا بتوانید خود را در آن جا به چالش بکشید.

عکاس خیابانی خود چه ویژگی هایی دارد

اگر به شبکه های مجازی مانند اینستاگرام سر بزنید عکس های زیادی را می بینید که از یک شخص در خیابان گرفته شده اند این را بدانید که با گرفتن لنز به سمت یک شخص رندوم در خیابان و شردن شاتر حتما یک عکس خوب نمی سازد و مانند تمام سبک های عکاسی اینکه شما چظور و از چه زاویه ای و با چه ترکیب بندی اینکار را انجام می دهید تعیین کننده است. یک عکس خوب سوژه ای مشخص دارد و قانون های ترکیب بندی مانند قانون سوم، خطوط هدایت کننده، تقارن و…. در آن رعایت شده اند . باید بتوانید با عکستان داستانی را عنوان کنید طوری که بینده مکس کند و به خاطر تصویر از شما سوال بپرسد.

عکسی خیابانی چیست؟

سوژه های عکاسی خیابانی

بسیاری از هنرمندانی که سال هاست در این ژانر فعالیت می کنند بر این باورند که انسان ها حتما بادی در این عکس ها وجود داشته باشند و برخی دیگر با این قضیه مخالفند. به شخصه معنقدم که وجود انسان نیاز ینیست اما تصویر باید گویای آن باشد که قبلا یک شخص در آن جا بوده است. مثلا شما می توانید از سایه یک شخص عماسی کنید بدون اینکه خودش در کادر باشد.

سوژه های عکاسی خیابانی

ایا عکاسی خیابانی باید بی پرده باشد؟

باز هم بسیاری در جواب این سوال می گیوند بله و بسیار هم مخالفند. بعضی هم معتقدند که پرترهای خیابانی زیر مجموعه ای از این سبک هستند. اما در مورد اول یعنی پرتره ها به دلیل اینکه ذات پرده نیاز به تقابل با سوژه است طبیعتا بی پردگی و کاندید candid  بودن را از بین می برد.

نوع دیگری هم از عکاسی هست که شما با سوژه خودتان چشم تو چشم می شوید و این موضوع بار هم بی پرده بودن را از بین می برد. به شخصه سعی می کنم از ایجاد تقابل چشمی جلوگیری کنم اما گاه هم می شود که درست زمان فشردن شاتر سوژه به من نگاه می کند اما این باعث نمی شود که عکس را ذخیره نکنم. در واقع در بسیاری از مواقع همین نگاه کردن حسی طنزآمیر را القا می کند.

تجهیزات دوربین برای عکاسی خیابانی

در عکاسی خیابانی هر چه کمتر بهتر!!! یعی شما نباید با تعداد زیادی ابزار و لوازم خود را به همه نشان دهید بادی نامرئی باشید.! سعی کنید از دوربین های کوچک تر استفاده کنید این به این معنا نیست که نباید از دوربین عکاسی dslr برای اینکار بهره ببرید. در زمینه لنز های شخصا از لنز پرایم 50 میلیمتریو 23 میلیتری بیشتر استفاده می کنم ( روی دوربین های کراپ سنسور) لنز های ثابت از لنز های زوم کوچکترند و در ضمن با استفاده طولانی مدت از یک فاصله کانونی از اینکه کادر و فریمتان چگونه خواهد بود حتی قبل اینکه دوربنتان را برای عکس گرفتن بالا بیاورید. یک کیف کوچک هم همراه خود داشته باشید تا وسایلی مانند باتری و گوشی و… را درونش قرار دهید.

تجهیزات دوربین برای عکاسی خیابانی

مشکلات قانونی عکاسی در خیابان

عکاسی خیابانی در بسیاری از کشور های غیر قانونی است درایران در فضای عمومی ازاد است و انی حق شماست که در مکان های عمومی با احرتام به حریم شخصی افراد از آن ها عکاسی کنید. احترام بگذارید و اگر کسی دوست ندشات شما عکسسش را داتشه باشید با لبخندی معذرت خواهی کنید و تصویر را پاک کنید. اگر پس از اینکه عکس را گرفتید شخص متوجه شد و نگاهتان کرد حتما لبخند بزنید و سر خود را به نشان تشکر تکان دهید. در بیشتر مواقع آن هم لبخندی م ی زند و هر دو به راهتان ادامه می دهید.

مشکلات قانونی عکاسی در خیابان

در ضمن عکاسی هز بی خانمان ها و افراد فقیر در خیابان هم به صورت تکنیکی جزئی از این زانر محسوب میشود اما به شخصه سعی می کنم از اینکار دوری کنم.

نکات و تکنیک های مهم عکاسی خیابانی

از دور عکاسی کنید. تا زمsانی که مطمئن نشدید می توانید به سوژه نزدیک شوید اینکار را نکنید. ار هنرمندان خیابانی عکاسی کنید. این هنرمندان به اینکه تصاویرشان هر روز گرفته می شود عادت دارند و مشکلی ا این قضیه ندارند. اما از آن جایی که اینکار شغل ان هاست به آن ها پولتان را بدهید و پس ا آن به راحتی و با صبوری عکستان را بگیرید. با نور محیطباری کنید و زاویه تان را تغییر دهید.

یادتان نرود که حتما عکاسی سیاه سفید را هم امتحان کنید. این کار باعث القای بهتر برخی احساسات در تصویرتان خواهد شد.

تکنیک های مهم عکاسی خیابانی

ار پشت پنجره ها عکاسی کنید. اینکار هم می تواند خلاقیت شما را به چالش بکشد و از طرفی حسی از امنیت را در شما ایجاد کند به هرحال از باز هم گیز افتادید لبخند بزنید و رضایت شخص را کسب کنید. سعی کنید از پشت افراد هم عکاسی کنید اینکه صورت سوژه تان در تصور مشخص باشد یک قانون نیست. حیوانات را هم فراموش نکنید در واقع هنگامی که سگ و یا گربه ای را در خیابان می بینید که با صاحبش بیرون امده احتمال زیادی هست که شما یک پرتره خیابانی خوب هم با او ثبت کنید اما فراموش نکنید که از یک زاویه دید باز و از نزدیک عکاسی کنید.

نکات و تکنیک های مهم عکاسی خیابانی

صحنه سازی در street photography

صحنه را به خوبی و کامل برسی کنید بکگراند اهمیت زیادی در اینکار دارد و اینکه نور چگونه به سوژه ها می رسد. به نوعی یک استیج عکاسی بسازید اما سعی نکنید با هر شخصی که از آن جا رد شد شاتر را فشار دهید کمی صبر کنید تا بهترین سوژه ها خودشان را نشان دهند.

صحنه سازی در street photography

عکاسی از سایه ها را فراموش نکنید.مثلا بگذارید تا سوژه از جلوی یک پنجره و یا یک منبع نوری عبور کند و شما با سایه ای که ایجاد می شود عکستان را بگیرید. قبل ار اینکار از درستی تنظیمات اکسپوژر دوربین خود مطمئن شوید. در اخر مطمئن شوید که عکاسی خیابانی را از دید خودتان و با هنر خودتان انجام دهید.

زیباترین عکس های خیابانی

زیباترین عکس های خیابانی

عکاسی خیابانی خلاقانه

عکاسی پرتره خیابانی

عکاسی خیابانی سیاه سفید

2 پاسخ
  1. ممدرضا گفته:

    سلام برای عکاسی خیابانی دوربین های بدون آینه بهترن یا مدل های کامپکت

    لنز پرایم 50 میلیمتری یا لنز زوم که بتونیم از فاصله بیشتری کار کنیم؟؟

    پاسخ
    • ادمین گفته:

      سلام اگه بودجه دارید می تونید دروبین های بدون آینه با کیفیت مثل مدل های سونی و یا نیکون خریداری کنید. اما دوربین های ارزن تر هم مثل کامپکت ها چون کمتر جلب توجه می کنند در صوتر با کیفیت بودن گزینه های خوبی هستند.
      با دروبین های بدون آینه طبیعتا حرفه ای تر کار می کنید و تونید لنز رو عوض کنید در ضمن چند مدل هتسند که سایز چندان بزرگی هم ندارند.

      در مورد لنز ها هم لنز پرایم 50 ملیمتری چون کوچیک تره بهتره اما اگه واقعا می خواهید مخفی باشید و کسی شما رو موقع عکاسی نبینه می تونید از لنز های زوم استفاده کنید.
      پیشنهاد می کنم مقاله بهترین لنز برای عکاسی خیابانی رو مطالعه کنید.

      پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *