لنز دوربین عکاسی

دوربین عکاسی وسیله ی پر کاربرد برای تولید محتوا و ثبت لحظات روزمره یا وقایع مهم است.این محصول به تنهایی قابل استفاده نیست.برای تکمیل جمله ی قبل باید گفت که یک دوربین عکاسی از یک بدنه تشکیل شده که اجزای مختلف بر روی آن سوار شده اند.اما بدون استفاده و بهره گیری از لنز عملا هیچ کاربردی ندارد وجود هریک برای دیگری نیاز است و تکمیل کننده یک دیگر هستند.اگر بخواهیم دوربین عکاسی به انسان تشبیه کنیم،در واقع مغز ما همانند سنسور و حسگر دوربین عمل می کنید و چشم های ما نیز همانند لنز دوربین می باشند که تصویر را برای تحلیلگر در مغز ارسال می‌کنند.بدون لنز عکاسی با دوربین امکان پذیر است اما اگر به تصویر گرفته شده توسط دوربین نگاه کنید عملا هیچ چیزی را به صورت واضح نخواهید دید و یک تصویر تار و بی کیفیت خواهید دید.لنز ها در انواع و اقسام مختلف تولید شده اند که بسته به نوع و ویژگی های که دارند دسته بندی می شوند و همگی از المان های مختلف و منحصر بفردی تشکیل شده اند.یک تصویر وقتی به درستی ثبت می شود که بازتاب نوری که از سوژه تابیده است را بتوان به درستی و به صورت واضح ثبت کرد لنز دوربین این امکان را به شما ميدهد که میزان نور وارده شده را کنترل کنید.حال این عمل بستگی به نوع لنز و نوع حسگر تعبیه شده در دوربین شما دارد که در نور های مختلف به صورت های مختلف عمل می‌کند. در ادامه نحوه عملکرد انواع لنز ها را برای شما توضیح خواهیم داد.

پشتیبانی فروش

پشتیبانی و  مشاوره فروش به صورت شبانه روزی

ارسال سریع

ارسال تا 1 ساعت به تمام نقاط تهران

قیمت به صرفه

تضمین قیمت منصفانه در کنار کیفیتی برتر

چرا دیجی 24

انواع مختلف لنز دوربین عکاسی

 

اولین اقدام بعد از خرید دوربین عکاسی,انتخاب یک لنز بسته به نوع استفاده خود می باشد البته در صورتی که نیاز باشد ان را تهیه کنید و فقط بدنه دوربین را خریداری کرده باشید.در غیر این صورت نیازی به هزینه کردن نیست.همه ی لنز های موجود که در بازار میتوانید تهیه بکنید و برای دوربین های عکاسی تولید شده اند, به شکل استوانه ای هستند که این استوانه در مجموع بسته به نوع لنز درون خودشان تعدادی عدسی دارند.وظیفه این عدسی ها هدایت و بازتاب نوری میباشد که از طرف سوژه یا شی مورد نظر برخورد  می کند, به سمت سنسوری که درون دوربین برای ثبت تصاویر وجود دارد.اگر  بخواهیم لنز ها را به طور کلی تقسیم بندی کنیم به دوسته اصلی نقسیم میشوند.که در ادامه به توضیح ان میپردازیم.

لنز های ثابت

لنز های ثابت که به انها لنز های پرایم هم گفته می شود. میتوان به این نکته اشاره کرد که لنز های پرایم از نظر کیفیتی در رده اول لنز ها قرار میگیرند و بسیار پر استفاده در همه ی زمینه های عکاسی می باشند.همانطور که از اسم این لنز ها پیداست,این لنز ها دارای فاصله کانونی ثابتی هستند به این معنی که عدسی های درون این لنز ها دارای فاصله کانونی ثابت و غیر قابل تغییر میباشند.بهترین لنز های ثابتی که تا به امروز تولید شده اند لنز های واید نرمال و تله فوتو میباشند.

لنز های زوم

دومین دسته بندی این محصولات لنز های زوم نام دارند.این لنز ها دقیقا برعکس انچه که درباره لنز های ثابت گفته شد میباشند.عسی های موجود در این دسته لنز ها به صورت متغییر عمل میکنند و فاصله کانونی را به اندازه دلخواه شخص تغییر میدهند البته در حدو اندازه ای که ام لنز تولید شده است برای مثال بر روی لنز نوشته شده از 70-200 یعنی در این محدوده قابلیت تغییر است نه بیشتر و نه کمتر.خرید لنز زوم شما را از هزینه تهیه چندین لنز ثابت نجات میدهد البته این مسعله ضعف های نیز دارد.

در صورت نیاز به مشاوره و راهنمایی برای خرید محصول با ما در ارتباط باشید

دسته بندی های لنز دوربین عکاسی

خیلی از افراد لنز های دوربین عکاسی را به چشم انسان تشبیه میکنند که خب این امری خیلی عادی است زیرا هر چیزی که توسط انسان تولید شده به نحوی از طبیعت تقلید شده و ایده گرفته شده است.عملکرد لنز ها هم بسیار شبیه به چشم انسان می باشد.میدانیم که لنز ها به طور کلی به دو دسته بندی ثابت و زوم تقسیم می شوند اما اگر بخواهیم خیلی ریزتر و تخصصی تر به این موضوع بپردازیم به شش دسته بندی دیگر خواهیم رسید که بر اسا فصله کانونی عدسی های بکار رفته در لنز هاست این شش نوع عبارتند از:

لنز نرمال

اولین و پرکاربرد ترین دسته بندی لنز ها,لنز های نرمال میباشند که زاویه دیدی برابر با زاویه دید چشم انسان دارند(50 درجه) این لنز ها را همانند چشم انسان میدانند.

لنزهای واید

لنزهای واید یه به عبارت دیگر واید انگل ها دارای زاویه دید گسترده ای می باشند که دلیل ان کاهش فاصله کانونی عدسی ها میباشد.این لنز ها داراری عمق میدانی خیلی خوبی هستند.

لنزهای ماکرو

حتما تا به حال کلمه عکاسی ماکرو به گوش شما خورده است.این لنزها یکی از گران ترین دسته لنزهای موجود میباشد.لنزهای ماکرو قابلیت تنظیم فاصله کانونی(فوکوس کردن),در فاصله های کم را داراست.به علاوه یکی دیگر از ویژگی های بارز این محصولات بزرگنمایی سوژه است.

لنز های تله فوتو

دسته ی تله فوتو مخصوص فوکوس و تمرکز بر روی اجسام و سوژه های مورد نظر در فاصله های دوراست.لنز های تله فوتو عکس های را با درشت نمایی ثبت می کنند.این دسته از لنز ها دارای فاصله کانونی 70 میلی متر به بالا هستند.

لنز چشم ماهی(فیش آی)

اگر به چشم ماهی ها توجه کنید در میبابید که زاویه دید چرخشی و بسیار خوبی دارند.چشم این موجودات زیبا ساختاری حریت انگیز و جالب دارد.دلیل اسم گذاری این لنز ها نیز شباهت انها به چشم ماهی است که فاصله کانونی کم اما زائیه دیدی فوق العاده را در اختیار عکاسان قرار میدهد.

لنز تله شیفت

لنز های تله شیفت یک قابلیت بسیار جالب دارند ان هم چرخش صفحه کانونی تصویر با استفاده از چرخش عدسی ها.لنزهای تله شیفت بیشتر مخصوص عکاسان بسیار حرفه ای برای عکس برداری های خاص میباشد.

محصولات

راهنمایی جامع خرید لنز دوربین عکاسی

هرلنزی که تا به امروز تولید شده و در بازار وجود دارد دارای یک سری ویژگی مشترک اما متفاوت و متمایز می باشند,همین تمایز باعث تغییر کارایی و تغییر قیمت در انها شده است.قدرت و کیفیت لنزها به عوامل گوناگونی بستگی دارد اما انچه واضح است مهمترین انها فاصله کانونی و عدد دیافراگم می باشد که لنزها را بر اساس این دو دسته بندی میکنند.به عدد دیافراگم,ضریب لنز نیز گفته میشود.حال برای اینکه بتوانیم لنز مورد نظر را برای خود انتخاب کنیم باید معنی این دو ویژگی را به درستی درک کنیم پس در ادامه به توضح انها خواهیم پرداخت.

فاصله کانونی لنز به چه معناست؟

اصلی ترین ویژگی یک لنز فاصله کانونی ان میباشد.فاصله کانونی لنز را با مقیاس میلی متر(mm) اندازه گیری و مشخص میکنند.به فاصله ای که میان نقطه کانونی لنز و سنسور دوربین وجود دارد,فاصله کانونی گفته می شود.

عدد دیافراگم چیست؟

وقتی یک لنزمخصوص دوربین عکاسی را خریداری می کنید  یک سری نوشته و اعدا بر روی لنز نظر شما را جلب میکند که نشان دهنده برخی ویژگی های فنی لنز میباشد.یک سری عدد بر روی قسمت استوانه ای و جلوی لنز نوشته شئه است که به ان نسبت لنز کفته میشود.یکی از ان سری اعداد نشان دهنده حداکثر اندازه دریچه دیافراگم لنز است.میزان نوری که از لنز به حسگر(سنسور)دوربین می رسد از طریق دریچه دیافراگم لنز است.هرچه این مقدار نور کمتر باشد به این معنی است که لنز در شرایط کم نور عملکرد بهتری دارد.

تا به این جای کار متوجه شدیم که هرچه فاصله کانونی لنز کمتر باشد، لنز زاویه دید بازتری دارد و به اصطلاح، لنزی وایدتر است و هرچقدر فاصله کانونی بیش‌تر باشد زاویه دید کوتاه‌تر خواهد بود. برخی از لنزها فاصله کانونی ثابتی دارند و برخی دیگر متغیرند، لنزهایی که فاصله کانونی متغیر دارند انعطاف‌پذیری بیش‌تری دارند و عکاس راحت‌تر می‌تواند کادربندی کند.

نحوه عملکرد لنز دوربین عکاسی

عملکرد درست لنز در ثبت یک تصویر درست و با کیفیت،مهم ترین عامل است.پس خرید یک لنز دوربین عکاسی یکی از حیاتی ترین و مهم ترین کارها برای یک عکاس به شمار می‌رود. یک لنز از یک بدنه(فلزی یا پلاستیکی)و اجزای داخلی تشکلیل شده است.مهمترين عضو یک لنز،عدسی های بکار رفته در آن می باشند.می دانیم که از لحاظ علمی برای ثبت یک تصویر،باید سیگنال های نوری از سوژه مورد نظر به سمت ما بتابد پس برای دریافت درست این سیگنال های نوری امری مهم در ایجاد یک تصویر درست است.نحوه عملکرد لنز به این صورت است کهسیگنال های نوری توسط عدسی های درون لنز دریافت می‌شود عدسی ها این نور را به سمت سنسور دوربین عکاسی هدایت می‌کنند.ثبت یک تصویر با کیفیت رابطه مستقیمی با میزان انحراف نور دارد،پس بهترین لنز ها،آنهایی هستند که کمترین میزان انحراف نور را دارند و آن را تا حد امکان کاهش می‌دهند.همین امر در ویژگی ها و قیمت یک لنز تاثیر می گذارد.

انواع مدل های لنز دوربین عکاسی

اگر شما یک عکاس باشید و تجربه خرید لنز های مختلف را داشته باشید متوجه این موضوع خواهید شد که در کنار مشخصات لنز ها به غیر از فاصله کانونی و عدد دیافراگم یک سری حروف نیز نوشته شده است معمولا قبل از این دو ویژگی نوشته می شود.به عنوان مثال EF 50mm f1.8 که یکی از پر فروش ترین لنز های ساخت شرکت کانن می باشد.حروفی همچونEF-RF-EFS و…در کنار مشخصات اصلی لنزها یافت میشود.خب باید بپرسیم که اینارو به چه معناست و دلیل نوشتن اینا حروف چیست؟قبل از اینکه به توضیح این حروف بپردازیم باید بدانید که اتصال هر لنزی به هر دوربینی امکان پذیر نمیباشد.هر دوربین یک نوع پایه لنز مشخص دارد و هر پایه لنز نیز باید به بدنه دوربین مربوط به خودش متصل شود.این حروف نیز نشان دهنده ی همین موضوع هستند و به زبان ساده شناسنامه یک لنز همین حروف می باشند.پس به بررسی مختصری از این حروف می پردازیم،با ما همراه باشید.
  • لنزهای EF-S

    این لنز ها مختص شرکت کانن هستند.نشان این لنز ها مربع سفید است که با مربع سفید روی بدنه نیز مطابقت دارد.این لنز ها بیشتر بر روی دوربین های DSLR کانن یافت می شود.نکته مهم در رابطه با این لنز ها این است که نباید بر روی دوربین های فول فریم از لنز های EF-S استفاده کنیم.

  • لنزهای EF

    این نوع لنز ها تقریبا از قدیمی ترین لنز های استفاده شده در دوربین های عکاسی هستند که از زمان دوربین های انالوگ وجود داشته اند.این مدل از لنز ها را می توان بر روی دوربین های فول فریمی همچون Canon Eos RP استفاده کرد.لنز های EF را به عنوان لنز های حرفه ای می شناسند و شکل نشان دهنده ی آنها،دایره قرمز کوچک می‌باشد.

  • لنزهای RF

    اگر بخواهیم مدترین ترین و پیشرفته ترین لنز را که بهترین تصویر را به شما می دهد لنز های Canon RF هستند.البته مشکل اصلی این لنز ها، گران قیمت بودن و طراحی اختصاصی برای دوربین های فول فریم بدون آینه ای همچون Eos R طراحی شده اند.

ثبت سفارش فوری
×