لنز های LEICA

لنز های LEICA

4.8/5 - (6 امتیاز)

وقتی حرف از تکنولوژی به میان می آید,شرکت های آلمانی همیشه در صدر جدول قرار میگیرند.کمپانی لیکا,یک شرکت آلمانی است که کار خود را از سال 1869 شروع کرده.این شرکت از همان اوایل تاسیس به تولید دوربین های عکاسی و لنز دوربین عکاسی پرداخت اما امروزه محصولاتی همچون دوربین های شکاری و دوربین های اسلحه نیز در دسته محصولات تولیدی خود قرار داده است.البته یک نکته خیلی جالب این است که جدیدا نیز به تولید لنز های تلفن های همراه نیز پرداخته است.ارنست لیتز که بنیان گدار این سوپر کمپانی است یک فرد آمانی تبار می باشد و اسم این کمپانی را ترکیبی از نام خودش و دوربین عکاسی  lei-ca (LEItz CAmera) نام گذاری کرده است.

لنز های LEICA

 تاریخچه لنز های LEICA

در ابتدا این کمپانی لنز تولید نمی کرد و از لنز های زایس برای دوربین های خود استفاده می کرد اما چون به خصوص در نمونه اولیه دوربین شرکت لنز زایس با آن مطابقت نداشت و به طور نادرستی ان را کاور می کرد.این مسعله مهندسین شرکت را به این فکر فرو برد که دست به تولید لنز ها نیز بزنند.اولین لنز لیکا در سال 1913 به تولید رسید.البته این یک نمونه اولیه می بود که توسط مکس برک طراحی شده بود.اولین لنز دارای فاصله کانونی 50 میلیمتری با دیافراگم f/3.5 با اسم Anastigmat به تولید رسید که اسا تولید ان برگرفته از لنز کوکی تریپلت و دارای فاصله کانونی 50 میلیمتر و دیافراگم f/3.5 بود اما حتی این لنز نیز نتوانست به میزان مطلوبی از کیفیت دست پیدا کند.

این لنز از 5 المنت اپتیکی در سه گروه بهره مند بود که گروه سوک کاملا به هم چسبیده بودند. اما بر خلاف دیگر لنز های تریپلت دیافراگم این نمونه بین المنت دوم و سوم قرار داشت و در ابتدا نام لنز آناستیجمات را به ان دادند. اما هنگامی که به بازار معرفی شد به لنز  ELMAX  معروف شد. پس از جنگ جهانی لیکا به ساخت لنز ها ادامه داد و سری های LEICA II و LEICA III را روانه بازار کرد بعد از آن لنز LEICA M3  را معرفی کرد.

در ادامه با ساخت سری ragefinder کمپانی موفقیتی دیگر کسب کرد و پس از مدتی کمپانی های دیگر نظیر کانن نیکا و کادون در امریکا از این نمونه الگو برداری کردند.

 

بهترین لنز های لیکا

 

برند لیکا در بازار ایران طرفداران آنچنانی ای ندارد اما با این حال میخواهیم در این بخش بهترین لنز های لیکا را به شما معرفی کنیم.در بازار این روزها پر استفاده ترین برند لنز ها کانن و نیکون هستند که در کنار کیفیتی برتر ,قیمتی مناسب نیز دارند اما با این حال شرکت های دیگر نیز دست از تلاش بر نداشته اند و به تولیدات انبوه لنز پرداخته اند.لنز های لیکا دیگر به آن شکل قدیمی تولید نمی شوند و تقریبا از رده خارج شده اند اما با این حال برخی افراد که به دنبال لنز های قدیمی میگردند و به اصطلاح کلاسیک کار هستند از این لنز ها بهره می برند.

 

1-  LEICA SUMMICRON-M 50mm f/2

این لنز که با فاصله کانونی 50 میلیمتری و دیافراگم 2  در سال 1979 به تولید رسیده است که با توجه به سال ساخت این محصول , به طرز عجیب و وحشتناکی میزان وصوح تصویر یا همان sharpness بالای دارد از دیگر ویژگی های این لنز میتوان به سرعت استفاده در هر وضعیت نوری,بدون اعوجاج تصویر و هود داخلی اشاره کرد که بسیار در زیبای ظاهری آن تاثیر گذاشته است.

 

2- LEICA 50mm f/1.4 SUMMILUX-M ASPH

این یک محصول تقریبا در دسته اخرین لنز های لیکا قرار میگرد که در سال 2004 به تولید رسید اما نتوانست به خوبی محصولات دیگر باشد در دو رنگ مشکی و نقره ای تولید شد تا از زیبای ظاهری خوبی برخوردار باشد.نکته بسیار جالب که باید بدانید این است که این لنز تنها لنز 50 میلیمتر با f/1.4  بر روی سیاره زمین است که از اپتیک کروی و عناصر شناور استفاده می کند.

 

3-LEICA SUMMICRON-M 35mm f/2 ASPH

کاربردی ترین لنز زاویه باز لیکا,همین لنز می باشد که در سال 1996 به تولید رسیده و هنوز هم مورد استفاده قرار می گیرد. این لنز عمق میدان عمیقی دارد و فوکوس خوبی را نیز در اختیار عکاسان قرار میدهد.

 

 

آیا لنز های زایس بهتر از لیکا هستند؟

 

سوالی که از زمان های بسیار دوری پیش امده است و  ذهن بسیار از مخاطبین را درگیر کرده این است که کدام یک بهتر است.لیکا یا زایس؟شرکت زایس نیز یکی از رقیبان قدرقردت در تولید محصولات مربتط با دوربین عکاسی اللخصوص لنز های مختلف است که امروزه در کنار بسیاری از لنز های پر استفاده قرار گرفته است.لنزهای زایس اغلب دارای 1/3 استاپ در مقایسه با 1/2 استاپ لایکا هستند و لنزهای اولی در واقع نسبت به لنزهای خوب ارجحیت دارند زیرا کلیک های بیشتری را در یک محدوده ارائه می دهند. این به این معنی است که لنزهای زایس تمایل دارند نور بیشتری را به سنسور می‌دهند و جزئیات را در قسمت‌های تاریک تصاویر برجسته می‌کنند.

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *