
بسیاری از عکاسان به دنبال خلق احساساتی خاص و منحصر به فرد در تصاویر خود هستند و به نوعی می خواهند آن را از حالت سادگی در آورند. اضافه کردن افکت های مختلف حال یا به کمک نرم افزار های ویرایش و یا به کمک فیلتر هایی که در دوربین ها وجود دارد یا با بهره گیری از لنز هایی که می توانند خودشان یک حس و حال خاص را به عکس ببخشند. اگر شما هم به دنبال خلق حس هالیوودی در تصاویر خود هستید نیاز نیست که در فوتوشاپ و یا لایت روم این کار را کنید و شاید بهتر است که به دنبال یک لنز آنامورفیک باشید! با این نوع خاص از لنز ها می توانید آن حس سینماتیکی که همیشه دنبالش بوده اید را در قاب خود داشته باشید.
لنز آنامورفیک چیست
عکاسان سینمایی از این لنز آنامورفیک برای گرفتن تصاویر واید اسکرین روی سنسور های با نسبت 4:3 استفاده می کنند. در واقع این لنز دوربین ها یک عکس فشرده شده و دیستورت شده را روی سنسور ثبت می کنند با انجام اینکار ویرایشگر ها دیگر نیاز نیست که تصویر را کراپ کنند. یعنی دیگر اطلاعات و داده ها و جزئیات از بین نمی روند. تنها کاری که باید روی عکس انجام شود استرچ ( گسترده سازی – یا به عبارتی کش آوردن ) در یک نرم افزار ویرایشگر است چرا که همانطور که گفته شد این لنز ها عکس را جمع و جور و به نوعی فشرده ثبت می کنند.
برای درک بهتر شما هنگامی که با یک لنز 50 میلیمتری از این نوع عکاسی می کنید ناحیه عمودی شما در تصویر مانند موقعی خواهد بود که با یک لنز 50 میلیمتری اسفریکال عکاسی کنید اما از طرفی ناحیه افقی شما بسیار واید تر و باز تر خواهد بود. به طور معمول این باز بودن بیش از 2 برابر نسبت به یک لنز نرمال خواهد بود. در یک کلمه این نوع نسبت بین ناجیه افقی و عمودی همان سینماتیک یا ظاهر هالیوودی است که شما دنبالش هستید. بیشتر فیلم های هالیوودی که نگاه می کنید نسبت عریضی دارند و رایج ترین نسبت 2:39:1 است. اما این نسبت تنها یک دلیل برای خرید یک لنز انامورفیک است
شما با این لنز ها می توانید تصاویری با زاویه واید و عمق میدان بسیار سطحی ( Super Shallow ) را ثبت کنید. در واقع این عمق میدان بسیار سطحی است که آن حس خاص سینماتیکی که مال دنبالش هستیم را ایجاد می کند. یک ویژگی منحصر به فرد این لنز ها فلیر افقی خاصی است که دارند که می تواند یک حالت راز آلود را به قاب شما ببخشد. یکی دیگر از ویژگی های خاصی که این لنز ها به تصویر اضافه می کنند بوکه کش آمده افقی است که یک حالت خاص سینماتیک و نایاب محسوب می شود.
عکاسی با لنز آنامورفیک
حتما نیاز نیست که یک عکاس سینمایی باشید تا از این لنز ها استفاده کنید. بلکه می توانید با بدون آینه یا DSLR خود نیز این لنز ها را امتحان کنید و یک تجربه جدید را داشته باشید. اما اگر نیاز دارید که یک ظاهر هالیوودی را در کار خود داشته باشید این لنز ها را باید خریداری کنید. شما حتی می توانید این لنز ها را روی لنز های پرایم یا ثابت نیز با یک کلامپ انافورمیک مانت کنید و سپس فوکوس لنز ثابت ودر نهایت فوکوس لنز دوم را تنظیم کنید.
البته کار کردن با این لنز ها کمی ترین نیاز دارد به خصوص برای زمانی که می خواهید روی یک سوژه که در مرکز تصویر نیست فوکوس کنید. در واقع این بسیار آسان تر است که یک عکس از منظره را ثبت کنید و به این شکل کار کردن با این لنز ها را شروع کنید و پس از اینکه به عکاسی با ان ها عادت کردید می توانید کم کم با آن ها پرتره هم ثبت کنید.
نکات کار با لنز های آنامورفیک
فیلمسازان یا از لنز های اسفریک و یا آنامورفیک برای کار خود استفاده می کنند. این لنز های آنامورفیک هستند که یک اووال فلیر خاص و بوکه ای استثنایی را در تصویر ایجاد می کند. در ضمن عکسی که با ان ها گرفته می شد سطح عمق میدان کوتاهی دارد.
یک پروژکتور انامورفیک تصویر شما را گسترش می دهد و به این شیوه شما هم فول رزولوشن عکس را خواهید داشت و هم کیفیت تصویر فیلم را حفظ می کنید.
برای مانت کردن یک لنز روی یک لنز پرایم شما حتما به یک کلامپ نیاز دارد که دارای پیچ باشد