عکاسی استیج

عکاسی استیج

5/5 - (1 امتیاز)

هر کس که یک دوربین را برای ثبت یک تصویر به دست می گیرد هنر خود را در قاب آن عکس نشان می دهد و عکاسان حرفه ای با بهره گیری از تجربه و دانش خود می دانند که از چه زاویه ای و با چه نوع نورپردازی عکس خود را بگیرند که به بهترین شکل خلاقیت خود را نشان بدهند. گاهی اوقات نیز برخی عکاسان به تقلید از راجرز فنتون و…اقدام به ساخت صحنه مد نظر خود می کنند تا یک قاب خاص با داستانی منحصر به فرد را خلق کنند. در این مقاله قصد داریم به عکاسی استیج یا عکاسی صحته پردازی شده ( صحنه آرایی شده ) و تاریخچه آن و تاثیر گذار ترین افراد در این حوزه بپردازیم.

وبلاگ سایت دی جی 24 منبع آموزش و اخبار در دنیای دوربین عکاسی می باشد ما را دنبال کنید.

تاریخچه عکاسی صحنه آرایی شده

اولین عکس استیج و یا صحنه پردازی شده در تاریخ در سال 1855 و توسط راجر فتون انگلیسی ثبت شد که در بهبه نبرد کریمه راجر و همکاراتش تصمیم گرفتند برای انتقل حس و پیام بهتر توپ ها و گلوله ها را در کنار هم و به روش خاصی بچینند و سپس عکس را ثبت کنند. یا تصویر زیر که اثری است از  یوگنی خالدی که به دستور استالین دیکتاتور روسیه که علاقه خاصی به صحنه ارایی داشت و در عکس زیر می بینید که پرچم شوروی در بلندای رایشس تاگ به اهتزاز در آمده است.

تاریخچه عکاسی استیج

گفته می شود که برای برای جواب دادن به عکس زیر که اهتزاز پرچم آمریکا در ایوجیما نام دارد استالین دستور داد که عکس بالا گرفته شود.

تاریخچه عکاسی صحنه آرایی شده

تصویر بالا اثری است معروف از ژورف جان رنتال که در سال 1945 ثبت شده است. این سبک عکاسی در کشور ما نیز درست پس از وارد شدن اولین دوربین ها در زمان قاجار دیده می شد و علاقه شاهان قاجار به ثبت عکس ها در زیبا ترین قاب ها صحنه آرایی و پردازش استیج زیادی را می طلبید.

عکاسی استیج چیست

تا به اینجا متوجه شده اید که اگر شما برای ثبت یک تصویر اقدام به ساخت و یا دستکاری یک صحنه کنید آن عکس را در این سبک دز عکاسی قرار میدهند. عکاسی صحنه پردازی شده یکی از بزرگترین سبک ها به شمار می رود که زیر مجموعه های بزرگی مانند عکاسی پرتره صنعتی و تبلیغاتی و…دارد. دقت کنید که عکاسی از استیج کنسرت ها و نمایش ها و تئاتر و…نیز در این سبک قرار می گیرد. از آن جا که عکاس برای گرفتن اینچنین تصاویری اقدام به چیدن سوژه ها و المنت های مختلف می کند می توان به این سبک عکاسی کارگردانی شده هم گفت.

عکاسی استیج چیست 

چیدن المنت ها در این سبک در واقع نشان دهنده هنر یک عکاس بوده و آن هایی که با آرایش بهتر صحنه می توانند پیام و حس بهتری را منتقل کنند حرفه ای تر تلقی می شوند از طرفی این چیدمان حتما نباید منطقی و قابل انتظار باشد بلکه یک عکاس می تواند به شیوه های سورئالی خلاقیت خود را نشان دهد و صحنه ای انتزاعی را ایجاد کند.

در واقع عکاسی صحنه آرایی شده را می توان سبکی دانست که بر خلاف عکاسی خیابانی و یا کاندید و یا عکاسی حیات وحش ( تا حدودی ) کنترل بالایی به  عکاس جهت نحوه نشان داده سوژه و پیام می دهد و کنترلی که آن شخص روی تمام عناصر موجود در قاب دارد در سبک های دیگر دیده نمی شود و گاها حتی المنت هایی  که در قاب سبک های دیگر ثبت می شوند غیر قابل کنترل هستند ( مانند عکاسی خیابانی و مردم عادی در حال حرکت خیابان )

آموزش عکاسی صحنه پردازی شده یا استیج

به طور کلی می توان مراحل ثبت یک عکس در این سبک را به 3 مورد خلاصه کرد. مرحله اول که طبیعتا شامل چیدن و آراییدن صحنه و قرار دادن سوژه اصلی و دیگر المان ها در جای خود و بازی با آن ها برای دستیابی به بهترین نوع چیدمان است. پس از اینکه عکس از آرایش صحنه راضی شد باید نور محیط و تجهیزات نورپردازی خود را برای عکسی که می خواهد بگیرد و پیام و حسی که می خواهد القا کند تنظیم کند. در آخر پشت دوربین بایستد و پس از اعمال تنظیمات فوکوس و…عکس خود را ثبت کند.

عکاسی استیج سبکی است که جزئیات بالایی دارد و دقت به آن ها و اینکه چگونه با محیط و سوژه و دیگر اشیا موجود تعامل دارند بسیار مهم است. آندریاس وینکل که یک منقد عکاسی معروف است 4 زیر مجموعه اصلی را برای این سبک عنوان کرده است :

  1. سلفی های کاملا طراحی شده که در آن ها هنرمند و یا عکاس خودش در نقش های مختلفی قرار می گیرد.
  2. عکس هایی که در آن ها مدل ها و سوژه ها با توجه به صحنه آرایی عکاس در نقش های خود قرار می گیرند ( نقش هایی گرفته شده از زندگی، اسطوره ها و قوه تخیل )
  3. عکاسی از نما ها و یا نمایش های مینیاتوری با عروسک ها و اسباب بازی ها و دیگر المان های مینیاتوری
  4. عکاسی از سوژه های چینیش بزرگ مانند مجسمه ها و دیگر اشیا بزرگ که به روش خاصی در کنار هم قرار گرفته اند.

آموزش عکاسی صحنه پردازی شده یا استیج

نکات مهم در عکاسی صحنه آرایی شده

شما می توانید عکس های خلاقانه ای را حتی با گوشی های هوشمند خود ثبت کنید چیزی که شاید از کیفیت فنی عکس در این سبک مهم تر است نوع چیدمان صحنه است پس به این مورد بسیار دقت کنید و المان هایی که در اختیار دارید را به روش های مهتلفی بچینید و عکس های زیادی را بگیرید تا تجربه بیشتری هم کسب کنید.

اما اگر می خواهید کیفیت عکس ها بالا باشد پیشنهاد می کنیم از دوربین های بدون آینه و یا DSLR استفاده کنید. لنزی که روی این دوربین ها نصب می کنید نیز در نحوه دیده شدن قاب شما بسیار تاثیر گذار است. پیشنهاد ما یکی از فاصله کانونی های 35 – 50 و یا 85 میلیمتر است. دقت کنید که شما قرار است تعداد زیادی عکس بگیرید و صحنه را بار ها تنظیم کنید پس بهتر است کارت حافظه حجیم و یا چند عدد مموری کارت را همراه خود داشته باشید تا فضای کافی برای ذخیره عکس های خوب خود داشته باشید. در این قسمت سایت شما را برای خرید بهترین کارت حافظه راهنمایی می کنیم.

نورپردازی دیگر بخش مهمی است که باید به ان توجه زیادی کنید و با داشتن تجهیزات قابل تنظیم شدت نور و پرتابل فضا و نور را به گونه ای که می خواهید تنظیم کنید. می توانید از فلاش های استودیویی و یا پرتابل و یا حتی از رینگ لایت ها جهت پخش  نور نرم و لطیف در صحنه استفاده کنید. قیمت رینگ لایت های مناسب را در این بخش دی جی 24 بررسی کنید.

مشهور ترین عکاسان سبک عکاسی استیج

چارلز سی الت :

او یکی از مشهور ترین عکس های صحنه آرایی شده را ثبت کرده است که اکنون آن عکس به عنوان پوستر در مکان های زیادی استفاده می شود چارلز سی ابت خالق اثر ناهار بر فراز آسمان خراش است.

مشهور ترین عکاسان سبک عکاسی استیج

جان هینده :

جان هینده یکی از نام های بزرگ در دنیای عکاسی است که یکی از پیشگامان عکاسی استیج رنگی به شمار می رود. جان در واقع عکاسی خود را برای کارت های پوستال یک کمپانی انجام می داد. اما نکته ای که در تصاویر او به خوبی دیده می شود چنیش المنت ها و انتخاب رنگ آن ها به بهترین شکل است تا حسی که باید را القا کنند.

عکاسی صحنه آرایی شده اثر جان هینده

توماس دیماند :

یکی دیگر از نام های بزرگ در سبک استیج و عکاسی مفهومی است که کار های خود را بیشتر در محیط های کاری انجام میدهد.

 عکاسی صحنه پردازشی شده

از دیگر نام های معروف این سبک می توان به  موارد زیر اشاره کرد :

  • سیندی شرمان
  • لاری سیمونز
  • ساندی اسکاگلند
  • جیمز کسبیر
  • پیر کومور
  • ژیل بلانچارد
  • گرگوری کردوسان
  • آزاده اخلاقی
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *